• fi

Derbyn sähköauto

28.4.2017

Yhteiskäyttöisen sähköauton odotetaan lisäävän vuokralaisten hyvinvointia, vähentävän ympäristöön kohdistuvaa kuormitusta sekä toimivan positiivisten kokemusten tuojana sähköautojen yleisen käytön ja suosion lisäämiseksi.

Hallituksen ilmasto- ja energiastrategian tavoitteiden mukaan vuonna 2030 Suomessa pitäisi huristella 250000 sähköautoa ja 50000 kaasukäyttöistä autoa. Suunniteltu tavoite on kova ja Derby Business Park haluaa olla mukana tahtotilan saavuttamisessa. Kiinteistö onkin investoinut vuokralaisten käyttöön tarkoitettuun nollapäästöiseen yhteiskäyttöiseen sähköautoon. Auton toivotaan tuovan helpotusta vuokralaisten arkeen tarjoamalla yrityspuistoympäristössä aivan uusi vihreämmän liikkumisen mahdollistava palvelu sekä laskevan kynnystä sähköauton kokeiluun ja mahdolliseen omaan hankintaan.

Autoteollisuudessa on jo herätty sähköiseen tulevaisuuteen ja automallistoissa nähdäänkin vuosina 2022-2025 varsinainen sähköautojen vyörytys. Samalla kun sähköautojen tuotanto kasvaa ja akkuteknologia kehittyy, tuotantokustannukset laskevat. Derby on mukana liikenteen päästötalkoissa upouudella Nissan Leafilla.

Auton käyttöä hallitaan Autonappi mobiilisovelluksen kautta joka kertoo milloin se on vapaa ja minkä verran akkuvarausta on kilometreissä jäljellä. Auto varataan ja lukot avataan myös sovelluksen kautta. Yhdellä latauksella autolla voi ajaa jopa 250 km.

“Vuokralaisten yhteiskäyttöauto on tarkoitettu lyhyisiin ajoihin työpäivän aikana sekä vapaa-ajalla, mihin sähköauto soveltuu erinomaisesti. Autoa on helppo käyttää, se on äänetön, nollapäästöinen ja hinnoiteltu hyvin edulliseksi käyttää. Tarkoitus ei ole tehdä voittoa vaan tarjota vuokralaisille uudenlainen ympäristöystävällinen ja vastuullinen palvelu helpottamaan heidän arkea. Sähköauton käyttö vaatii hieman enemmän ennakointia kuin perinteisellä autolla liikkeelle lähtö, mutta toisaalta sähköautojen latausverkosto kasvaa koko ajan. Odotamme innolla millaisen vastaanoton sähköauto saa!”, Derbyn kiinteistöpäällikkö Antti Jalomäki kuvaa hankinnan taustoja.